Drømmehagen

Hagetips

Hagetips

Vinterstell av hagen

Man MÅ ikke gjøre noe i hagen på vinteren hvis man ikke har lyst!

Da skal den egentlig bare få hvile og det kan du også med god samvittighet ;)

Vårt tips er å bruke hagen til noe koselig også på vinteren, f.eks:

– Ha en bålpanne, og ta lunsj eller middag ute, for eksempel: pølser, glosteik, bakte grønnsaker, marshmallows til dessert – her kan man nok være mye mer oppfinnsomme, men vi syns at det enkle er det beste så blir det ikke så tiltak å komme seg ut ;)

– Lag islykter når det er skikkelig kaldt (her ligger utrolig mange tips på nett)

– Er det snø: lag snømann og snølykter. Har du en bakke, renn på akebrett, trenger ikke å være lang eller mye snø for at det skal være gøy.

Dette er også gøy om man ikke har med barn ;)

– Gjør det koselig på trappa/ved inngangsdøra også etter jul, et koselig inngangsparti må ikke undervurderes: både for gjester, men ikke minst for deg og dere som bor der! Det trenger ikke være så mye, men ei lykt eller to og gjerne ei krukke med en vintergrønn plante, eller en plante med dekorative greiner.

– Gi fuglene mat, kjempekoselig å ha fuglekasser og/eller fuglemater i hagen. Må innrømme at jeg har ikke så mye erfaring på dette området, men også her finnes masse bra tips og inspirasjon om du googler litt.

Snølykter

Hvis det klør i hagefingrene kan du begynne å så litt inne.

F.eks tomater kan såes tidlig (februar), spirer kan såes hele tiden. Det kan også flere urter, bare husk at du trenger plantelys i de mørkeste månedene (det er ikke nok med vanlig lyspære da disse ikke har det lyset plantene trenger)

Det meste såes i mars/april, men finn ut hva du vil så, og sjekk hva du trenger så er du klar når tiden er inne.

 

Ta kontakt med oss for tips om frø og utstyr til dyrking.

Se flere tips fra oss: